sâmbătă, 28 februarie 2009

De vazut...

     Am terminat toate sezoanele din Fullmetal Alchemist, desene japoneze, dublate în engleză desigur.

Povestea începe cu doi băieţi, care înca încercau sa desluşească tainele alchimiei, Alphonse, cel mai mic şi Edward, cel mai mare se ţineau de prostii până cand mama lor moare de o boală necunoscută. Fiind devastaţi de acest lucru, vor să o reînvie folosind alchimia, lucru însă interzis de legile acesteia şi care nu mai fusese vreodata reuşit de vreun alchimist.

Alchimia se baza pe un singur lucru, legea schimbului echivalent. În urma unei incercări de a îşi reînvia mama, trupul celui mai mic este pierdut în lumea de dincolo iar fratele cel mare, într-o încercare disperată de a îşi readuce fratele mai mic înapoi, îşi pierde o mană şi un picior, nereusind însă să readucă decât sufletul, pe care îl leagă de o armură. Devastaţi după această încercare nereuşită, pleacă în căutarea unei anumite pietre filozofale, care ar avea puterea să refacă stricaciunile produse şi să le readucă mama înapoi.

Nu mă pasionează genul, este foarte plictisitor la început, dar, devine foarte hazliu şi interesant pe parcurs. Are 51 de episoade în 4 sezoane (asa l-am găsit eu, pe imdb văd că are un sezon), puțin cam scurt aşi zice, cu o întorsătură zdravănă la sfârşit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu